Ga naar hoofdinhoud

Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Maar hoe kun je de vitaliteit van werknemers verbeteren? Het begint met aandacht voor de gezondheid en het welzijn van je medewerkers.

Wanneer je een gezonde werkomgeving creëert, voelen medewerkers zich gelukkiger en gemotiveerder.

Binnen de huidige economie, met een groeiende werkdruk, wordt er meer gevraagd van werknemers. Het is van groot belang dat werknemers ook onder deze werkdruk gezond en vitaal functioneren. Uit onderzoek blijkt dat vitale medewerkers productiever en minder vaak ziek zijn. Daarnaast zorgt aandacht voor vitaliteit voor een beter werkklimaat en minder verloop. Vitaliteit kan verhoogd worden door het versterken van de lichamelijk en fysieke gezondheid.

De Persoonlijke vitaliteitscheck

Een persoonlijke vitaliteitscheck vormt de start van een vitale organisatie. Simpel gezegd is het een check voor medewerkers. Het biedt inzicht en duidelijkheid over de mentale en fysieke gezondheid voor jouw medewerkers. Op basis hiervan kunt u als werkgever tijdig maatregelen nemen om uw medewerkers te beschermen of de gezondheid te verbeteren.

Ook levert het u grote voordelen op: het bevordert de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en u toont betrokkenheid.

Belangrijke onderdelen van dit onderzoek zijn:

  • Vitaliteit en leefstijlgespek
  • Stressmeting/ Biofeedback
  • Meting BMI en buikomvang

Ik maak hierbij gebruik van Soffos vragenlijsten die rapportages geven zowel op individueel als op groepsniveau. Soffos is als wetenschappelijk onderzoeksbureau gebonden aan de strengste regels van privacy, meer informatie kijk op  www.soffos.eu

De Vitaliteitsscan meet de begrippen Beweging, Bewustzijn, Omgaan met spanning, Slaapkwaliteit, Mentale veerkracht, Werkvermogen, Relatie met de omgeving, Duurzame inzetbaarheid, Distress en Klachten. Daarnaast wordt gevraagd naar het aantal uren dienstverband, de mate van onbetaald resp. betaald overwerk en de mate van ziekteverzuim.

Voor de stress meting maak ik gebruik van HeartMath Biofeedback. Hierdoor krijg je meer inzicht in stressvolle (groot of klein) situaties.

Het gaat om maatwerk voor uw bedrijf!

 

Back To Top